Водородна вода

Какво е водородна вода?

Според експерти молекулия  водород е едно от най-големите сътресения в науката след откриването на витамините. Най-често срещаната субстанция във вселената е водорода. Всъщност водородът ставлява 90% от всички атоми в космоса, и това се отнася и за нашата Слънчева система! Освен това, водородът предявява претенции към повече от две трети от всички атоми в човешкото тяло.

Водородът (със символ Н) обича да се подвизава по двойки, оттам H2. Наричаме това „молекулен водород”, защото група от два или повече атома се нарича молекула.

Молекулният водород е чудесна “прахосмукачка” за хидроксилните йони! Всъщност, дори и хората, които не са на ти с химията разбират това: H2 + 2OH = 2H2O. С други думи, ВОДА!

Ако можехме само да изпълним телата си с този молекулен водород, щяхме да не се разболяваме и да живеем по-дълго. Не е ли чудесно.

Молекулния водород  действа като мощен антиоксидант, способен да премахне и намали най-мощните свободни радикали, които са известни днес.  Както е известно водорода е най-лекия и най-разпространения газ в природата, състоящ се от двуатомна молекула срещана под формата на антиоксидантен газ.  Метода,известен като електролиза, разделя водорода и кислорода на H2O, като добавя електрон към водорода и създава нова молекула, наречена диатомен молекулярен водороден газ. Когато се добави към вашата питейна вода, той произвежда богатата на антиоксиданти водородна вода.

Водородна вода е обикновена вода обогатена с молекулен водород с силно изразени антиоксидантни свойства!

Оксидантът по дефиниция е окислител, докато антиоксидантът е всяко вещество, което действа, за да забави или предотврати окисляването на друго химично вещество.

В човешкото тяло окислителните увреждания са причина за много от съвременните заболявания като рак, сърдечни заболявания, диабет, кожни проблеми, алергии, наднормено тегло и др.

От друга страна, антиоксидантите действат да неутрализират свободните радикали (или силно реактивни химикали) в организма, които имат потенциал да навредят на клетките и да причинят заболяване. Свободните радикали отнемат електрони от веществата в нашия организъм- от глюкозата, от протеините, от ензимите или от ДНК, което може да доведе до мутации и развитие на рак. При всяко заболяване се произвеждат свободни радикали, те предизвикват възпаления, а възпалението от своя страна произвежда още свободни радикали. Молекулният водород отстранява свободните радикали и спира възпалението без да действа пряко върху имунната система. Намалявайки възпалителните процеси се подобрява здравословното състояние и се подпомага лечението на всички познати болисти.

МОЛЕКУЛНИЯТ ВОДОРОД Е НАЙ-МАЛКИЯТ И НАЙ-МОЩНИЯТ антиоксидант, който единствен може да премине мозъчно-кръвната бариера и да навлезе в кръвоносните съдове, дори и те да са затлачени. Неговите НАНО МОЛЕКУЛИ единствени могат да преминат през клетъчната мембрана, така че да неутрализират токсичните хидроксилни радикали в митохондриите на самите клетки. За по-нагледно, ето сравнение между големината на молекулата на ВОДОРОДА и едни от най-мощните природни антиоксиданти като Вит.С, Вит.Е и Q10 размер на молекулата на водорода

Тъй като водородът съставлява около 2/3 от всички клетки в тялото, вливането на допълнително количество не представлява никаква заплаха. Той е напълно естествена молекула. Освен това H2 няма никаква токсичност, тъй като резултата от взаимодействието на H2 с хидроксилните радикали, е ВОДА.

НАЙ –ЛЕСНИЯТ НАЧИН ДА ЗАХРАНИМ КЛЕТКИТЕ СИ С МОЛЕКУЛЕН ВОДОРОД Е ДА ПРИЕМАМЕ СТРУКТОРИРАНА ВОДОРОДНА ВОДА!

Ползи за здравето от водородната вода

Още през 1798г започва да се говори за лековитите свойства на молекулният водород. Но едва в последното десетилетие учените обърнаха сериозно внимание на този феномен. От тогава насам има вече над 500 научни статии публикувани в един от най-реномираните научни издания по света като Science & Nature Medicine, за терапевтичните ползи от молекулния водород.

Днес в Япония и Корея съществуват цели болници, принципът на лечение, в които се основава на използването на водородна вода и водородни инхалации.

Научно са потвърдени ползите от молекулният водород при над  138 различни болести, някои от които – диабет, хипертония, висок холестерол,подагра,алергии, затлъстяване, мигрена, алцхаймер, възпаления, инсулти, сърдечни удари дори рак.

Както знаете тялото ни е изградено от около 70% вода и всичките ни метаболитни процеси са свързани с нея, и най-добрия начин, да приемате молекулен водород, е да пиете вода обогатена с молекулярен водород!

Водата обогатена с молекулен водород е изключителен антиоксидант, своеобразен унищожител на най-токсичните и разрушителни хидроксилни радикали, докато в същото време не засяга полезните за организма кислородни радикали.

НАЙ-ВАЖНОТО е ,че водородната вода няма противопоказания и вреди. Мнението на лекарите е че, водородът предотвратява патологичните промени на клетъчно ниво.

Смята се, че положителното качество на водородната вода се състои в това, че тя може да се пие от всички хора, без значение от пол и възраст. Дори е препоръчително да се пие от малки деца, спортисти, бременни, кърмещи майки, възрастни хора, хора които живеят в неблагоприятна градска среда, за тези които работят в замърсено индустриално производство. Поради факта, че прекарват много време в такива условия, в организма cе натрупват много отровни вещества. Водата, обогатена с водород, изцяло ги неутрализира.

Молекулният водород е уелнес еликсир за СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ И ДИАБЕТ

Молекулният водород има редица преимущества като потенциален антиоксидант: той е мъничък атом и бързо се разпръсква в тъканите и клетките в цялото тяло. Той е с достатъчно слабо действие, за да не нарушава редокс реакциите за сигнализиране, нито да засяга реактивните кислородни видове, които функционират в клетъчната сигнализация и следователно, би следвало да няма неблагоприятни последици от консумирането на H2.

СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ И ДИАБЕТ

Водородната вода е благоприятна за хора, които имат проблеми със сърцето, страдащи от хипертония, диабет. В тези случаи водата само ще е от огромна полза. Мнението на лекарите е, че водата почиства кръвоносните канали от холестерола, подобрява работата на сърцето при исхемия, понижава концентрацията на кръвната захар, регулира кръвното и вътречерепното налягане.

БАВЕН МЕТАБОЛИЗЪМ

Честият и дозиран прием на водата ускорява обменните процеси при хора, страдащи от бавен метаболизъм. Благодарение на това всички жизненоважни органи и системи започват да работят правилно, без проблеми. Това качество на водата особено се цени от пациенти с наднормено тегло.

БЪБРЕЧНИ КРИЗИ И ПОДАГРА

Водородната вода има положителното влияние при хора с бъбречни кризи. Поради диуретичния си ефект малките камъчета и пясък се премахват, намалява се отокът на тъканите и крайниците.

АЛЕРГИИ

Интересното е, че водородната вода ще бъде от полза дори за алергични хора. Водата, обогатена с водород, намалява силната чувствителност към алергени и създава така нареченият имунитет.

ВЛИЯЕ АНТИСТРЕСОВО И ПРЕМАХВА УМОРАТА

Напитката има невероятна полза за тези хора, които водят нестабилен начин на живот. Водородната вода премахва умората, бори се с депресивни разстройства, апатия, отпадналост. Дори се препоръчва при проблеми с психиката, тъй като нейният състав помага при възстановяване на емоционалния фон.

ЧЕРНОДРОБНИ И ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Водородната вода, се препоръчва за хора, които имат хронични чернодробни заболявания. Въз основа на мнението на лекарите, може да се направи извод, че тази напитка изчиства вътрешния орган от всевъзможни отрови, подобрява потока на жлъчката, възстановява увредените клетки.

СТОМАШНО ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ, КИСЕЛИНИ, РЕФЛУКС

Още едно полезно свойство на водата е нейната способност да защитава здравите клетки от радионуклиди и отлагания на тежки метали. При систематично приемане се изчиства хранопроводът, а от червата излизат дори най-стабилно застояли наслагвания/отлагания. Изключва се вероятността за гниене на храната и появата на запек.

ИМУНИТЕТ

Тя е ценна и за тези, които от ранна детска възраст често и дълго боледуват. При отслабен имунитет водата повишава защитните сили по-добре от най-различни цитруси и комплекси витамини. Поради същата причина се препоръчва водата да се консумира по време на бизнес пътувания и ваканции зад граница, по време на смяна на сезоните, в разгара на грипна епидемия.

ОТСЛАБВАНЕ

Водородната вода е най-доброто средство за отслабване,няма странични ефекти и така известният йо-йо ефект. Тя доказано подобрява обмяната на веществата и съответно помага за по-бързото изгаряне на калориите. Напълняването се дължи на естествената реакция на организма да натрупва мазнини, за да се защити от твърде високата киселинност. С помощта на водородната вода се балансира киселинно-алкалната среда и по този начин клетките се стимулират да се отърват от излишните мазнини.

ЗАБАВЯ ПРОЦЕСИТЕ НА СТАРЕЕНЕ

Водородната вода доказано помага на организма срещу процесите на стареене, тъй като хидратира и детоксикира кожата и в същото време въздейства и на здравето на човека като подобрява подвижността и гъвкавостта на ставите. Извежда много по-бързо от тялото свободните радикали, които са причина за болестите и стареенето.

Системи за водородна вода

Научни сведения

Водородът играе специална роля в детоксикацията. Това е доказано от д-р Албер Сент – Дьорги през 1937г.

Водородът е първият антиоксидант на нашата планета и най-често срещаният елемент във Вселената . Той е ефективен за намаляване на окисляването, предотвратяване на болести и забавяне на процеса на стареене.

Водородът е единственият елемент, разпознаващ енергията на тялото. Той е необходим за производството на жизненоважна АТФ (аденозин трифосфорна киселина). Доказано от Питър Мичъл през 1978г.Той е в състояние да контролира диабета (висока кръвна захар), и може да намали вероятността от сърдечни и други дегенеративни заболявания.

Проучвания на японския професор Хатан Гязуки от университета Шитама (Япония) показват, че пиенето на 1,5 литра водородна вода на ден има същия антиоксидантен ефект равняващ се на 516 бр.ябълки, 756 бр. банани, 38 бр.моркови, 45 листа спанак или 3,7 бр. тикви.

Водородът е най-добрият антиоксидант, тъй като е насочен само към отстраняване на увредените клетки и не вреди на здравите клетки. Уникалните антиоксидантни свойства на водород H2 бяха официално открити от японските учени през 2007 г., след което бяха проведени повече от 500 изследвания, резултатите от които потвърждават, че водородът има терапевтичен ефект върху човешкото тяло: водородът премахва свободните радикали и намалява оксидативния стрес (процесът на увреждане на клетките в резултат на окисляване) при заболявания на различни системи на тялото, включително храносмилателната, сърдечно-съдовата и дихателната системи, а също така забавя процеса на стареене, има енергийно ниво, укрепва имунната система.

В научно проучване от националния институт по здравеопазване в Япония беше открито:

 Потреблението на богата на водород вода в продължение на 8 седмици води до увеличение от 39 % (p< 0.05) на антиоксидантния ензим супероксид дисмотаза и намаление от 43 % (p< 0.05) на тиобарбитуровата киселина. Това са реактивни вещества в урината. Освен това, пациентите показват увеличение с 8 % на липопротеин (HDL-high density lipoprotein -добър холестерол) и 13 % намаление на общия холестерол .

 Какво означава това? Според това проучване, тези, които са пили богата на водород вода, показват значително увеличение на антиоксидантни ензими и масивно намаляване на киселината в урината. Освен това участниците показват значително увеличение на HDL  (добър холестерол)  и значително намаление на LDL( лошия холестерол).Водородна вода е използвана в болниците в продължение на десетилетия.

Всъщност, вече има над  500 публикации в рецензирани списания, които ясно показват истинските ползи за здравето от молекулния водород.

От публикуването на първата разработка за H2 в списанието Nature Medicine през 2007 година, биологичните въздействия на H2 се потвърждават .Публикувани  са повече от  138 изпитания на заболявания, физиологични състояния и клинични тестове във водещи списания за биология и медицина, а няколко групи започнаха клинични изследвания.

Освен това, H2 показва действие не само срещу оксидативния стрес, но също и редица различни противовъзпалителни и анти-алергични ефекти. H2 регулира различни генни експресии и дори задейства повечето от собствените антиоксидантни механизми на тялото.

Струва си да повторим: нововъзникващи научни доказателства показват, че молекулният водород ни предпазва от смъртоносните хидроксилни радикали, като в същото време оставя незасегнати останалите кислородни радикали, които са необходими за физиологичната сигнализация.